Sikerrel zárult a Dajka képzésünk Hosszúpályiban

Újabb sikeres Dajka képzésen vagyunk túl, miután a Hosszúpályiban szervezett képzésünk mind a 14 résztvevője sikeresen teljesítette 2022. szeptember 16-án a Dajka képesítő vizsga szóbeli és gyakorlati vizsgafeladatait.

Mondhatni, hogy a csapat „csont nélkül” vette az akadályt, hiszen a 4.3-as vizsgaátlag egészen kiválónak számít, nem csak a régi OKJ-s, de az új szakképzési rendszerben is. Mindez köszönhető annak is, hogy a szaktanáraink öthónapos, mindenre kiterjedő szakmai felkészítése mellett mindannyian lelkesen vetették bele magukat a 60 órás szakmai gyakorlatba is, ahol személyesen tapasztalhatták és ismerhették meg a bölcsikben, ovikban és gyermekotthonokban a dajkákra váró feladatokat.

A Hosszúpályi Dajka csoportunk volt az utolsó képzésünk, akiknek a hallgatói a 2022. szeptember 20-ai projekt lezárás előtt még részt tudtak venni az OFA Nonprofit Kft. és a Magyar Államkincstár által CSED/GYED/GYES/GYET-en lévő kisgyermeke(ke)t nevelő szülőknek kiírt ösztöndíjas pályázatán. A korábbi képzéseink résztvevőihez hasonlóan ők is a “GINOP-5.3.13-20 – Kisgyermeket nevelő szülők képzésének elősegítése, ösztöndíja és elhelyezkedésük támogatása” című konstrukció keretében igényeltek és kaptak havi 100 000 Ft ösztöndíjat a tanfolyam során felmerülő extra kiadások és költségek (utazási költség, vizsgadíj, bébiszitter fogadása, stb.) csökkentésére.

Gratulálunk mindenkinek, legyetek sikeresek dajkaként (is) a rátok bízott bölcsődés és óvodáskorú gyermekek legnagyobb örömére!