Dombrádban is remekeltek a Pedagógiai asszisztens képzésünk hallgatói

2022 január elején, a negyedik Covid-19 hullám kellős közepén indult a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Dombrádban az a Pedagógiai munkatárs (pedagógiai asszisztens) képzésünk, amely tegnap, 2022. július 18-án sikeres képesítő vizsgával ért véget.

A képzésben résztvevők többsége ezúttal is a CSED/GYED/GYES/GYET-en lévő kisgyermeke(ke)t nevelő szülőként vett részt a képzésen, így a “GINOP-5.3.13-20 – Kisgyermeket nevelő szülők képzésének elősegítése, ösztöndíja és elhelyezkedésük támogatása” című pályázat keretein belül kaptak havi 100 000 Ft ösztöndíjat a tanfolyam teljes idejére a képzéssel kapcsolatban felmerülő kiadások és költségek enyhítésére.

A közel hét hónapos tantermi felkészítést, illetve a kapcsolódó kötelező szakmai gyakorlat teljesítését követően a tanfolyamra járó 20 fő előbb július 11-én csoportosan adott számot tudásáról a központi írásbeli vizsgán, majd 18-án következett a gyakorlati és szóbeli vizsga, ahol már egyenként kellett bizonyítaniuk a rátermettségüket és a szakmai felkészültségüket.

Szakoktatóink lelkiismeretes munkájának hála, mind a két akadályt sikerrel vették a hallgatók, így a hajdúböszörmény és hajdúnánási tanulóink után a Dombrádi csoportunk végzősei is kiérdemelték a jogot arra, hogy óvodában, iskolában, gyermekotthonban, lakásotthonban és egyéb gyermeknevelő- vagy gondozó intézményben pedagógiai asszisztensként dolgozhassanak a helyi pedagógusok mellett (és ezzel ők is „feladták a leckét” a majd szeptemberben véget érő berettyóújfalui Pedagógiai munkatárs (pedagógiai asszisztens) csoportunknak).

Gratulálunk mindenkinek és jó pihenést kívánunk a nyár hátralevő részére!