Sikeres hatósági gépkezelő vizsgák Debrecenben.

December 17-én sikeres vizsgával zárultak a novemberben indult debreceni híddaruk és futódaruk (4361), valamint a forgódaruk (4372) kezeléséhez szükséges gépkezelő hatósági vizsgára felkészítő szaktanfolyamaink.

A résztvevők többsége nem rendelkezett se érvényes gépkezelő jogosítvánnyal, se korábban szerzett gépkezelő szakmai előképzettséggel, így felmentések nélkül, teljesen az alapoktól indult az elméleti és gyakorlati felkészítésük.

Nagyjából egy hónap alatt a vizsgázók megismerték a gépkezelői tevékenységre vonatkozó általános munka-, baleset-, tűz- és környezetvédelmi előírásokat, az elsősegély-nyújtással kapcsolatos ismereteket, az általános üzemeltetési és technológiai ismereteket és a biztonságos üzemeltetés követelményeit.

Mindezek mellett még elsajátították az általuk választott gépcsoportokhoz gépekre vonatkozó szakirányú gépspecifikus ismereteket és a kapcsolódó speciális munka- és balesetvédelmi előírásokat.

A felkészítés végén pedig jöttek az egyéni gépkezelő gyakorlatok, amelyek során a képzésben résztvevők képessé váltak a választott gépcsoporthoz kapcsolódó gépkezelői feladatok szakszerű, pontos, önálló és legfőképpen balesetmentes végzésére.

Gratulálunk a sikeresen vizsgázóknak a frissen szerzett gépkezelői jogosítványaikhoz!