Jöhet a vakáció, véget ért a Pedagógiai asszisztens és a Dajka képzésünk

A „június” és a „bizonyítványosztás” két olyan fogalom, amely egyszerűen elválaszthatatlan egymástól és amely párosítás nem csak a köznevelési rendszer intézményeire jellemző, hanem ránk is, felnőttképzőkre.

Mi is – a SIMONINFO Kft-nél – igyekszünk a nyári szabadságolások és nyaralások miatt a legtöbb személyes jelenlétet megkövetelő képzést/tanfolyamot úgy ütemezni, hogy a júniusi vizsga után a nyár már a nyugodt pihenésé, a nyaralásé, a vakációzó gyerekkel töltött közös szabadidőé legyen.

Nem történt ez másként most sem, az év elején indult Pedagógiai munkatárs (Pedagógiai asszisztens) és Dajka képzésünk esetében. A két tanfolyamunk egymással párhuzamosan futott 2024. első felében, jellemzően hétköznap délutáni és hétvégi oktatási alkalmakkal, valamint a szakiránynak megfelelő köznevelési intézményekhez kapcsolódó gyakorlati helyszíneken megtartott szakmai gyakorlatokkal.

Hallgatóink a közel féléves intenzív felkészítést követően június 8-án és 10-én adtak számot tudásukról egy egyszerre, egy időben és helyszínen megtartott „kapcsolt” képesítő vizsgán.

A Dajka képzés vizsgázói előbb bölcsődékre és óvodákra jellemző gyakorlati szituációk megoldásával, majd rögtön utána szóbeli szakmai kérdések megválaszolásával bizonyították, hogy sikeresen elsajátították a dajka munkakörhöz kapcsolódó ismereteket és a jövőben nagy segítségére lesznek a helyi szakembereknek és pedagógusnak, legyen szó bármelyik bölcsődéről vagy óvodáról ahol majd dolgoznak.

Mindezzel párhuzamosan a Pedagógiai asszisztenseknél is zajlott a vizsga, ők is a dajkákhoz hasonlóan előbb gyakorlati szituációs feladatok szakszerű megoldásával bizonyítottak, majd náluk is jöttek a szóbeli tételek és az azokra adott szakmai válaszok. Sőt, náluk még csak e két megmérettetés után következett a „rettegett” központi, zárt borítékban „fentről” érkező írásbeli feladatsor, amelyet az előzetes „nem tudok semmit” pánikhangulat ellenére is természetesen (naná!) mindannyian sikerrel teljesítettek.

Mindezek után nem maradt más, mint hogy gratulálunk a sikeres vizsgához és a megszerzett szakmai bizonyítványhoz és jó pihenést a nyáron!

Folytatás ősszel a Gyógypedagógiai asszisztens tanfolyamunkon!