Sikeresen zárultak az Élelmiszer-eladó képzéseink Hajdúhadházon

Véget értek a „TOP-5.2.1-15-HB1-2020-00019 Társadalmi együttműködés Hajdúhadházon” című projekt keretében megvalósuló Élelmiszer-eladó szakmai képzéseink Hajdúhadházon. A közel két és fél hónapig tartó intenzív felkészítés követően a két csoportunkban tanuló 33 fő sikeresen és eredményesen teljestített a 2023. március 23-ai képesítő vizsgán, megszerezve ezáltal a Élelmiszer-eladó szakmai végzettséget.

Az egymással párhuzamosan futó tanfolyamaink személyes jelenlétet igénylő „kontaktórás” képzési formában zajlottak, az egyik csoport esetében hétköznap délelőttönként, a másik csoport esetében hétvégén voltak a konzultációk, heti két illetve egy alkalommal.

Az elméleti oktatáson változatos előadásokkal, illetve egyedi esettanulmányok és példák bemutatása utáni közös elemzéssel/magyarázatokkal sikerült a hallgatók figyelmét felkelteni ahhoz, hogy a képzés során végig aktívak és motiváltak maradjanak. Az aktivitásukat jól jellemzi, hogy a hiányzás mértéke senkinél sem haladta meg a megengedett 24 órát (az összóraszám 20%-át), ezért a képzés sikeres befejezése és az azt követő képesítő vizsgán való részvétel senkinél sem került veszélybe.

A képzésben résztvevők részéről a legnagyobb kihívást a szakmai gyakorlaton való részvétel jelentette, ugyanis az elméleti oktatás végén következett mindenki számára egy 20 órás szakmai gyakorlat – a „mélyvíz” -, amely során valódi kereskedelmi környezetben kellett bizonyítaniuk.

Ami pedig a mindenki által „félt és rettegett” végső számonkéréseket illeti, a hallgatók 2023. március 23-án a képesítő (szakmai) vizsgán bizonyíthatták a megszerzett tudásukat és felkészültségüket. Előbb a vizsgaközpont által összeállított írásbeli tesztet kellett eredményes megoldaniuk, majd még aznap a négytagú vizsgabizottság előtt kellett valódi kereskedelmi környezetben különböző, az élelmiszer-eladói munkakörhöz kapcsolódó szituációban (áruátvétel , raktározás, termékkihelyezés, pultrendezés, értékesítési szituáció, vevői panasz kezelése, termékek csomagolása, stb.) helyt állniuk.

Köszönhetően a szakmailag felkészült tanáraink két és fél hónapos lelkiismeretes munkájának, mind a 33 fő eredményesen és sikeresen vette ezeket az akadályokat és átlag feletti eredményt elérve zárta a képesítő vizsgát.

Gratulálunk mindenkinek a most szerzett Élelmiszer-eladó szakképesítéshez!