Folyamatosan zajlik a munkavédelmi képviselők alap- és továbbképzése

Gratulálunk az áprilisban végzett Munkavédelmi képviselőknek!

Idén is folyamatosan indítjuk a munkavédelmi képviselők alap– és továbbképzéseit, alig ért véget az áprilisi turnus és vizsgáztak le sikersen a képviselők, már javában szervezés alatt áll a májusi tanfolyamok indulása.

A Munka törvénykönyve alapján minden olyan cégnél, ahol a munkavállalók száma meghaladja az 50 főt munkavédelmi képviselőt kell választani, akik onnantól kezdve képviselik az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzéssel összefüggő munkavállalói jogokat és érdekeket.

A képviselő megválasztását követően (egy éven belül) egy minimum 16 órás „Munkavédelmi képviselők alapképzése” tanfolyamon, majd ezt követően évete egy 8 órás „Munkavédelmi képviselők továbbképzése” tanfolyamon kell részt venni, melynek lehetőségét a munkáltatónak kell biztosítania.

Kiszolgálva ez irányú céges igényeket és felkéréseket, idén is folyamatosan indítjuk az alapképzéseket és továbbképzéseket (megrendelői igény szerint kontaktórás és online képzés formában), amelyeken a megválasztott munkavédelmi képviselők megfelelő jogi, érdekérvényesítési, munkabiztonsági, munkaegészségügyi, munkahelyi kémiai biztonsági, kommunikációs, eljárási stb. ismereteket szereznek, vagy továbbképzés esetén mindezen ismeretek felfrissítésre kerülnek.