Sikerrel zárult a hajdúnánási Pedagógiai asszisztens képzés

Április közepén sikeres képesítő vizsgával zárult a Hajdúnánási Pedagógiai munkatárs (Pedagógiai asszisztens) (01194002) képzésünk.

A csoport szinte teljes egésze CSED/GYED/GYES/GYET-en lévő kisgyermeke(ke)t nevelő szülőként vett részt a képzésen, a “GINOP-5.3.13-20 – Kisgyermeket nevelő szülők képzésének elősegítése, ösztöndíja és elhelyezkedésük támogatása” című pályázat segítségével igényeltek és kaptak havi 100 000 Ft ösztöndíjat a tanfolyam során felmerülő, azzal kapcsolatos kiadások és költségek enyhítésére.

Bár maga, az ősszel indult képzésünk már teljes egészében kontaktórás, személyes jelenléttel járó oktatási alkalmakkal zajlott, sajnos a Covid-19 járvány ezt a csoportunkat sem kerülte el, ugyanis pont télre, a szakmai gyakorlat kezdetére súlyosbodott a járvány Magyarországon és ekkor érkeztek meg a közoktatási intézmények látogatásának korlátozásai, amely idő alatt bizony nehezebbé tette az óvodában, iskolában, gyermekotthonban, lakásotthonban és egyéb (gyermeknevelő, gondozó) intézményekben a közel 120 órás szakmai gyakorlat letöltését.

Mindezen akadályokat mellett a felkészítő szaktanárainknak hála hallgatóink elsajátították a pedagógiai asszisztens szakma betöltéséhez szükséges alapvető elméleti és gyakorlati ismereteket. A sikeres felkészítést mi sem bizonyítja jobban, hogy a képesítő vizsga mind a három vizsgafeladatán sikerrel teljesített a csapat, mind a központi írásbelin, mind a szituációs feladatokra épülő gyakorlatin és mind a központi tételsort használó szóbeli vizsgán átlagon feletti teljesítményekkel rukkoltak elő.

Gratulálunk mindenkinek, találkozunk hamarosan a gyógypedagógiai asszisztens képzésen!