Egy nap, két vizsga – sikerrel zárult két pedagógiai asszisztens képzésünk is!

Mozgalmasan alakult a múlt heti szombatunk, ugyanis 2022. szeptember 10-én pár óra különbséggel két „Pedagógiai munkatárs (Pedagógiai asszisztens)” szakmai képzésünk is véget ért.

Az a furcsa helyzet adódott, hogy a 29 fős hajdúböszörmény és a 17 fős berettyóújfalui csoportunk egyszerre ért véget szeptember elején, így a központilag kiadott írásbeli vizsgaidőpontok miatt szeptember 5-én az írásbeli vizsgát is egyszerre, egy időben írták meg. Szerencsére folytatásban, a gyakorlati és a szóbeli vizsgákon már tudtunk logisztikázni, így a hallgatókkal és a vizsgaközponttal egyeztetve 2022. szeptember 10-én délelőtt előbb a hajdúböszörményi, majd még aznap kora délután a berettyóújfalui tanfolyamunk hallgatói adhattak számot a tudásukról.

Köszönhetően a csoportjainkat oktató szaktanáraink féléves odaadó és sikeres felkészítő munkájának, hallgatóink elsajátították azon pedagógiai asszisztens szakmai alapismereteknek és kompetenciáknak, amelyek segítségével mind a gyakorlati szituációs-, mind a szóbeli kifejtős vizsgafeladatokat is eredményesen teljesíthették.

A képzésben résztvevők többsége ezúttal is a CSED/GYED/GYES/GYET-en lévő kisgyermeket nevelő szülőként vett részt a képzésen, kihasználva az ösztöndíj-program 2022. szeptember 30-ai zárása előtti utolsó lehetőségek egyikét. Ennek köszönehtően a “GINOP-5.3.13-20 – Kisgyermeket nevelő szülők képzésének elősegítése, ösztöndíja és elhelyezkedésük támogatása” című pályázatból mindannyian részesültek havi 100 000 Ft-os ösztöndíjban, amelyet a tanfolyam teljes ideje alatt a képzéssel kapcsolatban felmerülő kiadások és költségek enyhítésére kaptak a Magyar Államkincstártól.

Gratulálunk mindenkinek a frissen szerzett szakmához!

Találkozunk a szeptember végén induló
Gyógypedagógiai asszisztens” képzésen!