Eredményesen zárult a Demencia gondozó szakmai vizsga

Mozgalmasan telt a hónap eleje, ugyanis a “Dajkák” sikeres szakmai vizsgáját követően április 5-én a Demencia gondozó csoportunk tagjai is számot adtak tudásukról. A megmérettetés előtt tapasztalható volt némi vizsgadrukk, mert bár mindannyian rendelkeztek korábban szerzett alapképesítéssel szociális és egészségügyi területen, de egy vizsga mégiscsak egy vizsga, és sokuk számára hosszú idő után ez volt az első (képesítő) vizsga, amin részt vettek.

Első feladatuk egy harminc kérdésből álló kétórás írásbeli teszt megoldása volt, melynek kitöltése során számot kellett adniuk többek között a demenciával élő személy speciális ápolásának ismereteitől kezdve az idősödő társadalomban fellépő szükségleteken át egészen a haldokló és a hozzátartozója pszichés támogatása jellegű, a tanfolyam során feldolgozott és elsajátított ismeretekig bezárólag.

A tesztet követően jött a projektfeladat vizsgarész, ahol a korábban már elkészített, kötelezően három részből álló (intézmény bemutatása, demens protokoll bemutatása és demenciával élő személy és a körülötte végzett gondozási tevékenység bemutatása) záródolgozataikat kellett szóban megvédeniük a vizsgabizottság színe előtt.

Az Orbánné Gellén Marianna, Gellén Imre és Orbán Balázs szakoktatóink által felkészített csoport természesen sikeresen vette mind a két akadályt, melynek végén a vizsgajegyzőkönyvbe csupa négyes és ötös vizsgaosztályzat került.

Gratulálunk mindenkinek!