Visszatekintés és további tervek a 2024-es évre

Röviden: képzések, képzések és képzések minden mennyiségben. cool

Bővebben: a tavalyi év végéhez hasonlóan 2024 első fele is lázas munkával telt. Szinte minden hétre jutott valami képzésekhez kapcsolódó tennivaló, legyen szó új tanfolyam indításáról, hatósági vizsga megszervezéséről, vagy éppen a jól megérdemelt tanusítványok/bizonyítványok/jogosítványok kiosztásáról. Az év eleji sűrű menetrendet jól jellemzi a tény, hogy voltak olyan napok, amikor a képzési igényeknek megfelelően nem egymást követő napokon, hanem egyszerre, egy időpontban indítottuk az aktuális szakmai és/vagy hatósági jellegű képzéseinket.

Ha csak a gépkezelő jogosítvány megszerzésére felkészítő szaktanfolyamainkat és hatósági vizsgáinkat nézzük, akkor idén május közepéig több, mint húsz szaktanfolyamot indítottunk el, melyek közül az eddig lezárultak mindegyike sikeres vizsgával ért véget és emiatt rengeteg új hatósági gépkezelő jogosítvány talált gazdára. A hallgatóink által választott gépcsoportok között a legnépszerűbbek továbbra is a daruk (Forgódaru, Híddaru, stb.), a targoncák (Gyalogkíséretű-, Vezetőállásos– vagy éppen Vezetőüléses targoncák), a földmunkagépek (Gumikerekes kotróktól a Traktor alapú univerzális földmunkagépekig) és a mobil szerelő állványok és kosaras járművek.

Ami az önerős, egy szakképesítés megszerzésére irányuló szakmai képzéseket illeti, az idei évben is az egyik legnépszerűbb választás a Dajka és a Pedagógiai asszisztens volt, hiszen alig értek véget és vizsgáztak le az előző, tavalyi csoportjaink, év elején szinte azonnal megvolt az igény a következő csoport indulására. Sőt, a most júniusban záruló képzéseink mellett már szervezés alatt állnak az ősszel induló szeptemberi csoportjaink is, közte a (nem csak) pedagógiai asszisztens képzésen résztvevőkkel induló Gyógypedagógiai asszisztens. A nyári végi/őszi képzésekre már lehetséges a jelentkezés, érdemes előre tervezni és már most jelezni a részvételi szándékot!

Bár a munkáltató által vagy pályázat által finanszírozott képzéseknél a már említett gépkezelő hatósági szaktanfolyamok domináltak, de emellett szép számban tudtunk indítani a munkakörök betöltéséhez kapcsolódó Munkahelyi elsősegélynyújtás és Teherkötözés tréningeket is, hiszen kis túlzással elmondható, ahol munkagépekkel dolgozik az ember, ott előbb vagy utóbb szükség lesz az elsősegélynyújtási vagy teherkötözési ismeretekre. Emellett folyamatosan indítjuk a Munkavédelmi képviselők alap– és továbbképzését, az idei évben újabb és újabb munkavédelemmel foglalkozó alkalmazottak szerezték meg az alap- vagy továbbképzést igazoló tanúsítványaikat.

Mindezek után talán nem meglepő, amikor azt írjuk, hogy az előttünk álló nyári időszakban sem fogunk „unatkozni”, hiszen már most előkészítés alatt állnak az újabb helyben- vagy a cégeknél tartott hatósági gépkezelő szaktanfolyamok, a a munkavállalók és vállalatok termelékenységének javítását szolgáló tréningjeink (az informatikai ismeretekre, teherközésre és elsősegélynyújtásra fókuszáló tanfolyamok), valamint a szakmai képzések közül a Demencia gondozó, a Szociális gondozó és ápoló, a Gyermekifjúsági felügyelő, a Pedagógiai asszisztens, a Gyógypedagógiai asszisztens és természetesen a Dajka.

Mottónk 20 éve változatlan: „Tanulni sosem késő!”